Merhaba,
Label

Avrupa Hematoloji Derneği ile Ortak Çalışmalarımız Devam Ediyor

20.06.2019

Avrupa Hematoloji Derneği (European Hematology Association) ile yakın çalışma birlikteliğimiz sonucunda, “The 3rd European Hematology Exam” (Avrupa Hematoloji Yeterlilik Sınavı) bu sene eşzamanlı olarak Ankara’da yapıldı.

14 Haziran Cuma günü saat 09.00’da başlayarak 2.5 saat süren sınava hematoloji uzmanlık öğrencileri ve uzmanlığını almış 13 hematolog katıldı.

 

 

Avrupa Hematoloji Derneği Ulusal Dernekler toplantısında dernek başkanımız Prof. Dr. Güner Hayri Özsan’a yeterlilik sınavındaki özverili çalışmaları ve iki dernek arasındaki ortak eğitimlerdeki emekleri için teşekkür edildi. Avrupa Hematoloji Derneği Gelecek Başkanı Dr. Elizabeth Macintyre ile ortak projeler görüşüldü.

 

 

 

13-16 Haziran 2019 tarihleri arasında Hollanda, Amsterdam’da düzenlenen 24. Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) Kongresi’nde 1910 numaralı stantta dernek tanıtımı yapıldı. Dört gün süren ve yaklaşık 12.000 katılımcının yer aldığı kongrede, standa ilgi yoğundu, yaklaşık 1300 kişi ziyaret etti.

 

 

 

Avrupa Hematoloji Derneği ile yapılan liderler toplantısında ise bu sene Ulusal Hematoloji Kongremizde düzenlenecek oturumun ayrıntıları, seneye yapılacak ortak toplantılar ve başarıyla düzenlenen yeterlilik sınavının ayrıntıları konular arasında yer almıştır.

Avrupa Hematoloji Derneği Başkanlar Yemeğinde Dr. Pieter Sonneveld veda konuşması yaptı ve Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Güner Hayri Özsan’a ve Genel Sektereri Prof. Dr. Muhlis Cem Ar’a başarılı ortak çalışmalar için ayrıca teşekkür etti.