Merhaba,
Label

"Türk Kanbilim Akademisi Güncelleme ve Çalışma Toplantısı" başarıyla tamamlandı

24.04.2018

Türk Kanbilim Akademisi Güncelleme ve Çalışma Toplantısı

 

Türk Hematoloji Derneği, 2016 yılında mezuniyet sonrası hematoloji eğitimi ve camianın geleceğine yönelik çok önemli katkısı olacak yepyeni bir proje başlattı. Türk Kanbilim (Hematoloji) Akademisi olarak adlandırılan bu proje kapsamında hematoloji alanında “Ustalık Eğitim Sınıfları” oluşturuldu. Bu sınıflar, kendini hematolojinin farklı alanlarında uzmanlaşmaya adamış, iyi eğitim almış, yabancı dil bilen, geleceğin ulusal ve uluslararası önemli fikir öncülerini yetiştirmek amacıyla yapılandırıldı.

Türk Kanbilim (Hematoloji) Akademisi programı çerçevesinde yapılandırılan ve ön planda hematoloji uzmanlığını yeni tamamlamış genç hekimleri hedef alan bir ileri eğitim modülüdür. Sadece yüz yüze eğitim ile sınırlı kalmayıp, öğrencilerin altı ay boyunca alacakları eğitimleri online olgu tartışmaları ve makaleler ile eğitim görevlileri gözetiminde desteklemektedirler. Konulara olan hakimiyetleri, düzenli olarak uygulanan sınavlar ile değerlendirilmekte olup eğitimin sonunda girdikleri uzmanlık sınavında belirli bir bilgi düzeyine ulaşmaları hedeflenmektedir.

"Türk Kanbilim Akademisi Güncelleme ve Çalışma Toplantısı" 21.04.2018 tarihinde Hilton Otel İzmir'de başarı ile tamamlandı. Toplantıda mezun olan “Lenfoma”, “Hemofili”, “Multipl Myelom” ile “Transfüzyon Tıbbı, Kan Bankacılığı ve Hemaferez” uzmanlık sınıfları buluştu. Multipl Myelom ve Transfüzyon ve Kan Bankacılığı ve Hemaferez uzmanlık sınıflarının bitirme sınavı ile başlayan toplantıda, tüm mezunlar mevcut kılavuzların güncellenmesi, ortak çalışma önerilerinin değerlendirilmesi vb konuları gündemlerine aldı.

Türk Kanbilim (Hematoloji) Akademisi mezunu 51 genç hematoloji uzmanının katıldığı bu toplantının düzenli olarak yapılması planlanmaktadır.