Merhaba,
Label

Başsağlığı- Prof. Dr. Gönül Hiçsönmez

23.05.2022

Türk Hematoloji Derneği'nin Değerli Üyeleri,

Derneğimizin kıdemli üyesi Prof. Dr. Gönül Hiçsönmez vefat etmiştir. Değerli hocamızın ailesine, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

Türk Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu

Prof.Dr. Gönül Hiçsönmez Hocamız, 1937 yılında dünyaya geldi.  1961 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olarak Tıp Doktoru ünvanı aldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Hematolojisi ihtisasını tamamladı. 1972-1973 yılları arasında yaklaşık bir yıl süreyle Amerika Birleşik Devletler’inde St. Jude Çocuk Hastanesi'nde araştırmacı olarak bulundu. 1975 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesörü ünvanı aldı. Hacettepe Üniversitesi'nde 2004 yılında emekli olana kadar hekim, hoca ve bilim insanı olarak görev almıştır.
Akademik kariyeri boyunca, özellikle çocukluk çağı hematolojik kanserleri olmak üzere, birçok alanda araştırması bulunmaktadır. 1988'den itibaren akut myeloid lösemi ve myelodispastik sendromlu çocuklarda, yeni bir tedavi yaklaşımı olarak yüksek doz metilprednizolon kullanımının hücre farklılaşması ve apopitozu üzerine araştırmalar yapmıştır. SCI ve SCI-E kapsamlı dergılerde yayınlanan 120 den fazla yayını vardır. Çocukluk çağı hematolojik maligniteleri alanında 70'den fazla makale yayınlamıştır. Novel Treatment in Children with Pediatric Acute Myeloid Leukemia isimli bir kitabı 2003 yılında yayınlanmıştır. 1973 ile 2004 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Lösemili Çocuklara  Yardım Tedavi ve Dayanışma Derneği başkanı olarak görev almıştır.
1979 yılında Prof. Dr. İhsan Doğramacı Bilim ödülünü, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 1999 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) araştırma ödüllerini almıştır.