Merhaba,
Label

Tebrikler

04.08.2023

Türk Hematoloji Derneği’nin Değerli Üyeleri,

 

Olağan THD Genel Kurulu’nda, 7 Kasım 2021 tarihinde, Hematoloji alanında bireysel ve kurumsal akreditasyon/yeterlik ile ilgili çalışmalar için yeni seçilen THD Yönetim Kurulu’na yetki verildi. Sonrasında, 23 Aralık 2021 tarihinde “Hematoloji Tıpta Uzmanlık Yeterlik Komisyonu (HEM-TUYEK)” kurulmasına karar verilerek, Yürütme Kurulu üyeleri ve yönergesi 7 Mart 2022 Eğitim Meclisi toplantısında görüşülerek onaylandı.

HEM-TUYEK kurulduğu ilk günden bu yana özverili ve yoğun çalışmaları sonucu, kurulan komisyonlar ile birlikte, önce yeterlilik sınavını başarı ile yaparak, aynı süreçte hematoloji uzmanlarına yeterlilik belgeleri verdi.

Son olarak, hematoloji tıpta uzmanlık eğitim programı akreditasyon başvurusu yapan Gazi ÜTF, Hacettepe ÜTF ve Trakya ÜTF, HEM-TUYEK Program Değerlendirme ve Çalışma Grubu tarafından yapılan merkez ziyaretleri, inceleme ve değerlendirmeleri neticesinde, HEM-TUYEK tarafından belirlenen hematoloji uzmanlık eğitimi ile ilgili koşulları sağlayarak yeterlilik belgesini almaya hak kazandı.

Akredite olan kurumları (Gazi ÜTF, Hacettepe ÜTF ve Trakya ÜTF) tebrik ediyoruz.

Başta HEM-TUYEK Yönetim Kurulu’na, HEM-TUYEK Çalışma Gruplarına, çalışmalara destek veren tüm değerli üyelerimize “Türkiye’de Hematoloji Uzmanlık Eğitiminin gelişmesi ve standardizasyonu” projemizin en kısa sürede başarıya ulaşmasını sağladıkları için minnettarız.

 

THD Yönetim Kurulu